Råvarerne og håndværket

Vores leverandører

Vi udvælger nøje vores leverandører ud fra et princip om en rød tråd i kvalitet, økonomi og et godt samarbejde. Vi stiller høje krav, for det ved vi, at vores kunder også gør.

Vi forventer af vores grønthandlere, at de tilbyder sæsonens skarpeste grøntsager – helst økologiske og dyrket i Danmark. Kvaliteten skal være af ny høst og gerne lokal. Frugten skal være moden og økologisk dansk, frem for konventionel udenlandsk.

Vi forventer af vores fiskemand, at han tager på auktion og byder på den fisk vi ønsker, med det princip, at den skal stå mangfoldig i vores farvande. Vi forventer at fisken leveres så frisk som muligt og på is. Vi forventer at fisken er fanget bæredygtigt og så vidt muligt fra de små danske erhvervsfiskere.

Vi forventer af vores slagter, at kødet vi handler, er fra danske dyr. Slagtet og opskåret i Danmark. En slagter der kan tilbyde egne røgvarer og spændende pålægspølser.

Vi forventer af vores engrosleverandører, at de tilbyder stærke brands, hvor kvalitet og nytænkning er under samme princip. Hvor udvalget af økologiske melsorter er bredt og kvaliteten høj af tørrede bælgfrugter og madolier.

Vi ønsker så vidt muligt at handle økologisk, bæredygtigt og lokalt. Dog kun så længe kvaliteten tillader et godt produkt og hvor variationen kan imødekommes.

Vi vil rigtig gerne udforske de udenlandske køkkener, men insisterer så vidt muligt på, at bruge danske råvarer. På den måde undgår vi unødig transport ved at få fløjet produkter ind fra fjerne egne af verden.

Vi foretrækker altid at handle vores kød direkte fra slagteren, grøntsagerne direkte fra grønthandleren, og fisk direkte fra fiskehandleren. Det gør, at vi har den bedste føling med de bevægelser, der måtte være i hver enkelt råvaresektor.

Håndværket

Et sundt, varieret og hjemmelavet måltid bliver kun godt, hvis det skabes af de rigtige råvarer og med en stor kærlighed til opgaven. Det skaber vi gennem professionelle og passionerede fagfolk, som lægger en stor vægt i skabelsen af en gastronomisk helhedsoplevelse, og hvor sensorik i både smag, udseende og duft spiller en stor rolle.

Vi ved, at i sammensætningen af et måltid, er der mange parametre der skal spille sammen, og at alle sanserne skal aktiveres for den fulde oplevelse.

Vi udtænker sammensatte menuer, hvor syrligt, sødt, bittert, umami og salt er kombineret i en perfekt balance. Og hvor blødt, sprødt og fyldigt er samlet til den bedste følelse i munden, så alt går op i en højere enhed.

Vi respekterer den råvare vi arbejder med, så resultatet bliver så optimalt som muligt.

Dvs. at tilberedningerne er så skånsomme, at farve, smag, saft og tekstur så vidt muligt bibeholdes. Vi udnytter samtidig alt på råvaren, så næsten intet går til spilde: Skrællen fra gulerødderne skylles og dehydreres, afpudsningen fra kødet koges til bouillon, daggammelt brød ristes til croutoner og kageenderne spises af kokkene. Det er umuligt at opnå 0 % madspild, når maden leveres ud af huset, men vi gør vores i køkkenet,  til at udnytte hele råvaren og få mængderne til at passe. Vi har samtidig et af branchens bedste styringssystemer, hvor vi sammen med kunderne, løbende justerer mængden af maden som skal leveres, for at nedbringe madspild.